Hieronta


Hieronta luo hyvää oloa ja mieltä


Klassinen hieronta poistaa lihaskireydet, rentouttaa kehoa ja rauhoittaa mieltä. Ammattitaitoinen lihashuolto tekee hyvää fyysisesti ja psyykkisesti.

Hierontaa on harjoitettu kaikkina aikoina kaikkialla maailmassa. Idässä kiinalaisen lääketieteen ja intialaisen ayervedan parissa hieronnalla on ollut vuosituhansia keskeinen merkitys. Länsimaisen hoitotieteen syntysijoilla Kreikassa hieronta oli tunnetuimpia Hippokraten harjoittamia hoitomenetelmiä ravinto-, yrtti-, paasto- ja vesiterapian ohella.

Klassisen hieronnan historia vie 1700-luvulla vaikuttaneeseen ruotsalaiseen Per-Erik Lingiin, jota pidetään maailmalla yleisesti tunnetun Swedish Massage -hierontatyylin isänä.

 


Espoon hoitopisteessä tarjoamme


• hyvää klassista hierontaa

• Cuppingmassage-hierontaa(imukuppihieronta)

• syvärentouttavaa Hot Stone-kuumakivihierontaa


Tarpeen mukaan täydennämme hierontahoitoja kiinalaisella Tuinalla ja thai-tyylistä tutuilla tekniikoilla.

Löydät meidät Espoon Matinkylästä läheltä Iso Omenan kauppakeskusta ja metroa.


 

Klassinen hieronta


• vaikuttaa kehoon kokonaisvaltaisesti

• vilkastuttaa verenkiertoa ja lisää hapen ja ravinteiden kulkua

• poistaa kuona-aineita

• avaa pieniä verisuonia ja auttaa elimistöä kuljettamaan verta

• vähentää turvotusta

• rentouttaa lihaksia ja poistaa kipua

• parantaa nivelten liikkuvuutta

• rauhoittaa keskushermostoa


 


Thai-hieronnat ovat monipuolisia rentoutushoitoja

Buddhalaisluostareissa syntynyt thai-hieronta yhdistää intialaisen ayervedan ja kiinalaisen lääketieteen monipuoliset kehonhoitoperinteet. Thai-hieronnassa hoidon kohteena on kiinalaisia meridiaaneja lähes identtisesti vastaavat Sen-kanavat, joita painellaan, hangataan, puristellaan ja venytetään peukalo-, kämmen-, käsivarsi- ja kyynärpääotteilla. (Thaimaassa näkee käytettävän myös polvia). Tekniikkaan kuuluu nivelten mobilisointia ja akupainantaa. Hierontaa tehostetaan pitkäkestoisin, passiivisin jooga-venytyksin, kuitenkin aina hoidettavan suorituskyvyn huomioiden. Tästä syystä thai-hierontaa kutsutaankin joskus
"laiskan miehen joogaksi".

Thai-hierontaa on harjoitettu synnyinseuduillaan Intiassa jo 2500 vuotta eaa.
Perinteisen Thai-lääketieteen perustajana pidetään buddhalaismunkki Kumar Bahacchaa, jonka luomat hierontatekniikat havaittiin lievittävän kipua ja parantavan elämänvoiman, pranan, kulkua elimistössä. Hieronta perustuu jooga-filosofiaan, jossa pranan ajatellaan kiertävän kehossa verkoston muodostavissa Sen-kanavissa. Kipu ja ongelmat alkavat, kun energiankierto jossain kanavassa tukkeutuu. Kanavia hieromalla ja passiivisesti venyttämällä tukokset avautuvat ja elinvoima saadaan virtaamaan vapaasti uudelleen.

Vapaa energiankierto lisää verenkiertoa ja ravinnonkulkua kudoksiin: voima ja ravinto siirtyy sinne, minne niiden tuleekin siirtyä. Näin vitaalisuus ja hyvänolon tunne kasvaa, kipu ja kankeus poistuvat.


 


Lämmin Luk Pra Kop-yrttipallohieronta karkoittaa kylmän ja rentouttaa!


Luk Pra Kop -lämpöhieronnassa koko keho hierotaan lämpimällä, vesihauteessa höyrytetyllä yrttipallolla. Käytämme puuvillakangaspalloja, joiden sisään on leivottu luomutuotantona Pohjois-Thaimaassa kasvatettuja lääkinnällisiä yrttejä. Yrtit ovat aromaattisia, lämmittäviä, lääkitseviä, antiseptisia, kosteuttavia ja puhdistavia.

Yrttipalloa höyrytetään aluksi 5-10 minuuttia, jonka jälkeen koko kehon lämpöhieronta voi alkaa. Hierottaessa yrttipallosta vapautuu paikallisverenkiertoon hoitavia yrttejä. Imeytyneet yrtit vaikuttavat hierottavaan kudokseen altapäin, kun taas lämpövaikutus ihon pinnalle tulee ylhäältäpäin. Näin käsittely toimii sekä paikallisena lämpö- että yrttihoitona. Katso hoitokäsittelyä kuvana täältä.

Hieronta parantaa sidekudoksen toimintaa ja puhdistaa kehoa liiallisista nesteistä ja turhasta kuonasta. Se myös poistaa kipua ja tulehduksia. Hoito ravitsee ja pehmentää ihoa sekä auttaa ihoa taistelemaan vapaita happiradikaaleja vastaan. Näin yrttipallohieronta hidastaa ihon ennenaikaista vanhenemista.

Yleisesti hieronta lisää verenkiertoa, nesteiden kulkua ja energiankiertoa kehossa. Käsittely on voimakkaasti rentouttava ja voi näin ollen myös laskea verenpainetta. Hieronta on kokonaisvaltainen hoito, sen vaikutukset kohdistuvat sekä kehoon että mieleen.

Yrttipallon sisällä on seuraavia thai-yrttejä:

Plai (muistuttaa inkivääriä): Tunnettu tulehdusta poistava vaikutus, helpottaa lihaskipua, edistää haavojen parantumista, hoitaa allergioita ja parantaa ruuansulatusta.

Kha-min (kurkuma): Bakteereja tappava vaikutus, hoitaa kutinaa, tulehtuneita haavoja ja saa iholle terveen hohdon. Maksaa puhdistava, ruuansulatusta tehostava.

Ta-kali (sitruunaruoho): Sieni- ja bakteeriperäisiä tulehduksia hoitava, elvyttää verenkiertoa, poistaa kylmyyttä, helpottaa lihaskipuja, puhdistaa ja rentouttaa.

Puew Makrut (kaffirin kuori): Hoitaa kuivaa ihoa, vaurioituneita, kaksihaaraisia hiuksia, on luonnollinen puhdistaja ja epämiellyttävien tuoksujen poistaja. Se virkistää verenkiertoa, poistaa stressiä ja ahdistusta, auttaa nukahtamaan ja rentouttaa.

Kara Boon (kamferi): Auttaa lihas-, jänne- ja nivelkivuissa, helpottaa hengitysongelmissa.

Usein käytetään myös tamarindin lehtiä, jotka helpottavat esim. ilmavaivoissa, avaavat nenän tukkoisuutta ja auttavat bakteeriperäisiin ihotulehduksiin. Tuoksuna rentouttava mandariinin kuori on niin ikään yleisesti käytössä, sillä se lämmittää ja lisää verenkiertoa. Lisää tuoksua tuovat basilika, salvia, myrtti, appelsiinin kuori ja patchouli. Myös viilentävää mentolia ja suolaa tavataan.


Yleisesti thai-hieronta

• rentouttaa ja vähentää stressiä
• ennaltaehkäisee häiriötiloja
• puhdistaa ja tasapainottaa
• parantaa verenkiertoa
• lisää energiankiertoa
• lisää kudosten joustavuutta
• parantaa liikeratoja
• nopeuttaa parantumista
• yhdistää kehon ja mielen
 

Itämainen jalkahieronta


"The foot of a person is like the root of a tree. The root dies first if a tree is dying. The foot becomes weak first when a person becomes old."

Itämaisessa hoitoperinteessä jalkahieronnalla on pitkät perinteet. Sen avulla on ehkäisty sairauksien syntyjä sekä hoidettu terveyttä monia tuhansia vuosia. On voitu osoittaa todeksi, että jalassa, kädessä ja korvassa on sisäelinten ja kehon eri rakenteiden ja toimintajärjestelmien heijastealueita, joita mm. vyöhyketerapiassa, refleksologiassa ja ranskalaisessa korva-akupunktiossa hyödynnetään. Kun korvan heijasteita stimuloidaan, vaikutus kohdistuu relfeksialuetta vastaavaan kohde-elimeen, sen rakenteeseen(yin) ja toimintaan(yang). Klassista selän hierontaa voidaan esim. tehostaa painelemalla jalan holvikaaren aluetta tai korvan anti-Helixin kaarta, joilla selän nikama-, hermosto- ja lihasheijasteet sijaitsevat. Samalla tapaa voidaan niskahartiahierontaa antaa myös päkiän ulkosyrjällä sijaitsevalta hartialihaksen heijastealueelta tai pään hierontaa varpaiden päistä.

Kiinalainen lääketiede löytää jalasta ihmisen miniatyyrikokoisena. Jalan hieronta, painelu, hankaus, ravistelu ja venytys elvyttävät elinvoimaa ja ylläpitävät terveyttä ja tasapainoa kehossa.

Esimerkki jalan heijastealueista:Jalkaa käsittelemällä voidaan muun muassa:

• parantaa veren ja Qin kiertoa kehossa
• säädellä sisäelinten (Zang Fu) toimintoja
• kiihdyttää aineenvaihduntaa ja ravinnon imeytymistä
• poistaa kuona-aineita
• tasapainottaa elimistön yin- ja yang-polariteettia
• ennaltaehkäistä elimistön häiriötiloja
• ylläpitää terveyttä ja tasapainoa kehossa.

Kontraindikaatiot: Jalkahieronta ei sovi osteoporoottiselle tai kehittymättömälle luustolle eikä ihoalueille, joilla iho on jostain syystä erityisen ohut. Jalkakäsittelyä ei voida myöskään antaa syöpäsairaille tai verenvuototautia sairastaville. Myös raskauden aikana on syytä pidättäytyä jalkahieronnasta.


 

Hot Stones-kuumakivihieronta


Saat meillä Hot Stones-kuumakivikäsittelyn koko keholle tai osana klassista koko-, puoli- tai osahierontaa.

Kiviterapian vaikutus perustuu lämpöenergian siirtymiseen lämmitetyistä kivistä kehoon. Lämpö avaa elimistön energiakiertoa sekä vilkastuttaa elintoimintoja. Se stimuloi verenkiertoa, kuona-aineiden eliminointia, poistaa lihaskireydet sekä rentouttaa hermoston ja mielen.

Lämpimiä kiviä voidaan käyttää myös paikallishoitona energiakeskusten/chakrojen ja akupunktiopisteiden päällä. Ne voidaan jättää esim. meridiaaneille lämmittämään ja vahvistamaan Qin, Veren ja Nesteiden kiertoa tai poistamaan tukoksia. Kiviin varastoituva lämpöenergia on intensiivistä: lämpö kulkeutuu syvälle kudoksiin.

Kuumakivhieronnalla voidaan lievittää lihaskipua ja särkyä, fibromyalgiaa, stressiä, ahdistusta, verenkierron ongelmia, unettomuutta ja masennusta.

Kivihieronnan väliaineena käytämme rentouttavia tai virkistäviä öljyjä kuten esim. rosmariini-, jasmiini- ja lootuskukkaöljyjä. Aromaterapeuttisella rosmariinilla on kipua, turvotusta ja myrkkyjä poistavia ominaisuuksia. Jasmiini- ja lootuskukkaöljyt rauhoittavat ja rentouttavat mieltä. Eteeristen öljyjen vaikutus toimii suoraan kudosten lävitse, osa öljyistä vaikuttaa myös hajuaistin kautta.


 

Koulutettu hieroja - terveydenhuoltoalan ammattihenkilö


Koulutettu hieroja on rekisteröity ja lailla suojattu ammattinimike. Tämän ammatin harjoittajat ovat terveydenhuoltoalan ammattihenkilöitä ja kuuluvat pakollisen potilasvakuutuslain piiriin.

Terveydenhuollon ammattihenkilöiden toimintaa säätelevät mm. seuraavat lait ja asetukset:

• Laki terveydenhuollon ammattihenkilöstöstä 28.06.1994/559
• Asetus terveydenhuollon ammattihenkilöstä n:o 564/1994
• Potilasvahinkolanki 25.07.1986/585
• Laki potilaan asemasta ja oikeuksista 17.08.1992/785

 


"The reason why many diseases are unknown to the Greek physicians is because they are ignorant of the whole, to which attention ought to be paid, for the part can never be well unless the whole is well". - Plato 427-347 BC -

 
 
Ajanvaraus:
naturaid@jippii.fi

p. 044 576 0890
www.naturaid.net
Espoo, Helsinki, Kirkkonummi
-

248283 | Copyright © 2024 Naturaid | Tekninen toteutus Webbinen.net