Ajankohtaista





Kiukunpoisto vie stressin ja mielipahan!

Kiukunpoistoakupunktio rauhoittaa ja auttaa mieltä tasapainottumaan. Se ohjaa eroon piinaavasta stressistä ja mielipahan tunteesta. Nopea hoitotulos perustuu verenkierron ja energiankulun tasapainottamiseen sekä hermoston ja mielen rauhoittamiseen kiinalaisen akupunktion avulla.

Mielen rytmin muuttuessa myös ruuansulatustoiminnot tasapainottuvat ja psykosomaattiset vatsa- ja suolisto-ongelmatkin helpottavat. Kiinalainen lääketiede käsittelee länsimaisittain diagnosoitua ärtynyttä paksusuolta tyypillisenä tukkeutuneen Maksa-Qin aiheuttamana tunneperäisenä oireiluna, jonka taustalla piilevät mm. pitkään jatkunut henkinen rasitus, kiukku, kiire ja turhautuneisuus.

Hoitotapahtumassa potilas haastatellaan ja kerätyt oireet luokitellaan kiinalaisen diagnostiikan mukaisesti pulssiluennan ja kielianalyysin avulla. Varsinaisen neulahoidon aikana asiakas lepää makuuasennossa rentoutuen n. 45-60min.

Kun mieli hiljenee ja keho rentoutuu, positiivista muutosta voidaan odottaa jo ensimmäisellä hoitokerralla. Tavallista on, että etäisyys ympäröiviin olosuhteisiin ja arjen ongelmiin kasvaa tuntuvasti käsittelyn aikana.

Kiukunpoistoakupunktio toimii yksittäisenä kiiren kehän katkaisijana tai 3-5 kerran sarjahoitona - tarpeen mukaan.


 



Yhä useampi kärsii pitkäkestoisesta stressistä



Nykyisin yhä useampi suomalainen kärsii pitkäkestoisesta stressistä. Vaiva kannattaa ottaa vakavasti ja pitää itsestään huolta.

Duodecim: "Stressillä tarkoitetaan tilannetta, jossa ihmiseen kohdistuu niin paljon haasteita ja vaatimuksia, että sopeutumiseen käytettävissä olevat voimavarat ovat tiukoilla tai ylittyvät. Monet tutkijat uskovat, että miltei mikä tahansa myönteinen tai kielteinen muutos voi vaikuttaa yksilöön stressaavasti.

Kaikki stressi ei ole haitallista. Keskeistä on, onko stressi tilapäistä vai jatkuvaa. Lyhytaikainen stressi ei yleensä aiheuta ongelmia. Pitkäaikainen stressi voi olla monin tavoin vaarallista.

2013 julkaistun brittitutkimuksen mukaan jo suhteellisen alhainen stressitaso altistaa kuolemaan johtaviin sairauksiin. Riski kasvaa sitä mukaa mitä vakavampi psyykkinen ahdinko on kyseessä.

Tänä päivänä moni suomalainen kärsii pitkäkestoisesta stressistä. Eteenkin työelämässä stressi on erittäin yleistä. Nykyään yhä useampi tulee lääkärin luo stressin takia. Hektinen ja epävarma työelämä, huono taloustilanne, rahavaikeudet, irtisanomiset ja parisuhdeongelmat ovat stressin aiheita isolle joukolle ihmisiä. Kuten myös iäkkäistä ja usein sairaista vanhemmista hoitaminen ja huolen kantaminen omista lapsistaan.

Suomalainen sisu on käsite, mutta se on usein myös este sille, ettei voisi tuntea olevansa heikko. Tämän vuoksi ei myöskään uskalleta hakea apua kuin henkisesti aivan rapakunnossa.

Stressin psyykkiset vaikutukset

- jännittyneisyys
- ärtymys
- aggressiot
- levottomuus
- ahdistuneisuus
- masentuneisuus
- muistiongelmat
- vaikeus tehdä päätöksiä
- unihäiriöt
- parisuhdeongelmat ja eristäytyminen

Pitkäaikainen stressi voi laukaista masennuksen. Se voi murtaa ihmisen henkisesti ja lamaannuttaa.

Pitkäaikainen stressi nostaa myös verenpainetta ja leposykettä. Molemmat ovat riskitekijöitä sydän- ja verisuonisairauksille.

Stressi vaikuttaa lähes kaikkiin elintoimintoihin. Se voi aiheuttaa ylensyömistä tai ahmimista, mutta myös ruokahaluttomuutta ja ruuansulamishäiriöitä.

Stressin johdosta verenkiertoon vaikuttavien stressihormonien, adrenaliinin ja noradrenaliinin eritys lisääntyy. Niiden liikaeritys on vahingollista; ne tuhoavat aivoissa olevaa hippokampusta, ihmisen muistikeskusta. Masentuneella ihmisellä hippokampus pienenee ja muisti kärsii.

Kiinalaisen lääketieteen mukaan stressin taustalla on vahva sisäinen tunne - pelko. Pelko siitä, ettei selviä. Pelko liittyy tunnetilana Munuaiseen, kuten hormonaalisen toiminnan säätelykin. Akupunktiossa ja yrttilääkinnässä stressiä hoidetaan yleisesti Munuaisen energiatilaa tasapainottamalla. Myös Maksa vahvojen negaatioiden(kiukku, viha, ärtymys, turhautuneisuus, masennus, katkeruus) tunnevarastona tulee kiinalaisittain hoidettaessa puhdistaa ja viilentää. Lisäksi on syytä rauhoittaa hermosto, erityisesti sen parasympaattinen, ei-tahdonalainen osa, mikä onnistuu parhaiten yhdistämällä korva-akupunktio kehoakupunktioon.

Kiinalainen akupunktiohoito aloitetaan pulssin tunnustelulla ja kielen tutkimisella. Hoidon alussa asiakas myös haastatellaan. Hoitosuunnitelma ja itse hoito syntyy näiden tekijöiden perusteella.

VARAUKSET: puh 044 576 0890 tai s-posti: naturaid [ät] jippii.fi


 



Hoida kiusallinen kevät- tai heinäallergia kiinalaisella akupunktiolla



Kiinalaisella akupunktiolla nostamme tehokkaasti vastustuskykyä ja saatamme veren immunoglobuliinit nopeasti tasapainoon. Allerginen nuha, aivastelu, silmien kutina, keuhkoputkien limaisuus ja astmaattiset oireet ovat arkipäivää monille - ei vain keväällä ja kesällä, vaan useille ympäri vuoden. Yliherkkyyttä voidaan lievittää kiinalaisella akupunktiolla muutamalla hoitokerralla.

Maksa on elin, joka prosessoi kaikki kehoon tulevat aineet: ruoan, juoman, lääkkeet kuten hengityksen mukana elimistöön joutuvat partikkelitkin. Kiinalaisessa lääketieteessä kaikki allergiat liitetään aina Maksan energeettisiin häiriötiloihin. Allergian hoito akupunktiolla tapahtuu palauttamalla ja tasapainottamalla Maksa-Qin kierto kehossa.

Käsittely sopii myös ruoka-aineallergioiden ja imeytymishäiriöiden hoitoon, esimerkiksi tomaatin, paprikan tai omenan aiheuttamaan kutinaan ja turvotukseen iholla / limakalvoilla. Tällöin hoito kohdistuu Maksan lisäksi Pernan ja Vatsalaukun energiatasapainon palauttamiseen.

Mikäli ongelmana on kasvien siitepöly, suosittelemme hoitoa aloitettavaksi jo kevät-talvella, sillä histamiinityyppisissä allergioissa immuniteetin korjaaminen on hyvä aloittaa ajoissa. Etelässä leppä kukkii jo maaliskuussa, pähkinäpensas ja koivu myöhemmin. Mitä varhemmin ennaltaehkäisy aloitetaan, sen kestävämmät ovat tulokset. Tiiviin hoitosarjan kesto n. 3-5 kertaa oireiden vahvuudesta riippuen.

Voit tarkistaa siitepölytilanteen Turun yliopiston aerobiologian siitepölytiedotteesta: aerobiologia.utu.fi/tiedotus/siitepolytiedote

Tiedustelut ja ajanvaraukset: Tuire Laine, sähköposti: naturaid [ät] jippii.fi,
puh: 044 576 0890.


 


Wu wei, luonteva vaivattomuus, toimiva akupunktiohoito hermoston rauhoittamiseksi


Kuuluisa kiinalainen ajattelija Laoze puhui paljon ´Wu Wei´-nimisestä käsitteestä, joka tarkoittaa olemisen ja tekemisen vaivattomuutta ja luontevuutta. Elämän vaivattomuus merkitsee luonnollista, pakotonta ja joustavaa olemista ja luonnollinen tekeminen sitä, ettei kuluta mihinkään toimintaan enempää energiaa kuin on tarpeellista eikä tee mitään pakosta. Useimmat ihmiset kamppailevat koko elämänsä tarpeettomien pikkuasioiden kanssa ja takovat päätään seinään sen sijaan, että etsisivät siitä oven. Monet kuluttavat energiansa tyhjiin kaivessaan kuivaa, kovaa maata, vaikka helpompaa olisi kostuttaa se ensin vedellä. Muista se päivittäisessä elämässäsi.

Esimerkiksi ihmisten välisiä riitoja liika yrittäminen vain pahentaa. Anna siis vihan laantua ensin, niin että hiillos on jo kylmennyt, äläkä polta itseäsi palavia raunioita penkomalla. Jos harjoitat kaikissa toiminnoissasi ´Wu Weitä´, sinut palkitaan lisääntyvällä onnella ja ilolla, asioiden vaivattomalla sujumisella, terveydellä ja pitkällä iällä.

Myös klassisessa akupunktiossa on käytössä ´Wu Wei´-periaatteen mukaisia hoitoajatuksia. Eräs niistä on optimaalisesta akupunktiotyylistä tuttu mielen rauhoitukseen sekä vapaaseen ja tasaiseen Qin ja Veren kulkuun tähtäävä hoitoresepti:

LR3, (LR6), LR8 - ST36, LI4

Vaikka klassisessa kiinalaisessa akupunktiossa vältetään pisterespetejä ja suunnitellaan hoito aina yksilöllisesti asiakkaan tilanteen mukaan, on olemassa kuitenkin joitain yleispäteviä neulottelukaavoja, jotka toimivat ja sopivat hyvin esimerkiksi hoitosarjan päätteeksi tasapainottamaan kehon energiavirtaukset ja viimeistelemään annettu hoito.

´Wu wei´ -pisteitä voidaan käyttää ensiapuna esim. kiireen, stressin, mielipahan, kiukun tai muun akuutin psykosomaattisen oireilun taltuttamiseksi. Jos on tarve hakea syvää rentoutumista, ranskalainen korva-akupunktio tarjoaa oivia välineitä ei-tahdonalaisen hermoston laukaisemiseksi ja Qin kulkua salpaavien jännitystilojen poistamiseksi nopeasti.

LÄHDE:
"Pitkän iän salaisuuksia - satoja tapoja elää 100-vuotiaaksi ", Dr. Maoshing Ni, L.Ac., D.O.M., Ph.D
Optimaalinen akupunktio, PhD L.Ac Robert Chu
Aurikuloakupunktuuri, Dr. Paul Nogier


 


4 liikettä unettomuuden selättämiseen


Unettomuus hidastaa imuunijärjestelmän toimintaa ja vanhentaa ennenaikaisesti. Kuuluisa taolainen psykologi Ge Hong eli Han-dynastian aikana noin v. 300 j.Kr ja teki alla esitettäviä harjoituksia hoitaakseen ja ehkäistäkseen unettomuutta. Kiinalaistuktimuksissa havaittiin, että Ge Hongin menetelmä paransi huomattavasti kroonisesta unettomuudesta kärsivien unenlaatua, jos niitä tehtiin joka ilta 2-4 viikon ajan.

1) Asetu selinmakuulle ja koukista polvet. Vedä ne käsien avulla kohti rintaa normaalisti hengittäen. Pysy tässä asennossa minuutin ajan ja rentouta sitten kaikki jäsenet: suorista jalat ja laske käsivarret sivuille. Pysy edelleen selinmakuulla ja siirry seuravaan liikkeeseen.

2) Hengitä sisään ja venytä kumpaakin kättä ylöspäin kohti päätä. Aloita uloshengitys, tuo kädet takaisin alas ja hiero niillä kehon keskiosaa rinnasta kohti vatsalihaksia lepuuttaen kyynärpäitä sivuilla. Toista n. 1min. ajan.

3) Makaa edelleen selälläsi, purista kätesi nyrkkiin ja pane ne selän alle mahdollisimman lähelle lapaluita selkärangan kummallekin puolen. Hengitä 3 kertaa sisää ja ulos ja siirrä sitten nyrkkisi yhtä nikamaa alaspäin. Hengitä jälleen 3 kertaa sisään että ulos. Siirrä käsiä alaspäin joka 3. hengityksellä, kunnes nyrkkisi ovat lanteilla. Hengitä 5 kertaa, siirrä kädet taas häntäluun molemmin puolin ja hengitä vielä viidesti.

4) Siirry neljättä liikesarjaa varten päinmakuulle ja pane kädet vatsalihasten alle. Hengitä hitaasti sisään niin, että rinta ja pallea täyttyvät ilmalla, ja tunne, kuinka energiavirta läpäisee koko kehosi. Hengitä sitten hitaasti ulos ja kuvittele, miten kaikki negatiivisuus poistuu kehostasi. Pidä taukoa jokaisen hengityksen välillä ja rentouta jokianen lihas. Toista 1min ajan.

LÄHDE:
"Pitkän iän salaisuuksia - satoja tapoja elää 100-vuotiaaksi", Dr Maoshing Ni


 


Kiinalainen akupunktio avuksi masennuksen ennaltaehkäisyyn ja hoitoon


Akupunktiohoitojen tehoa on tutkittu länsimaissa muun muassa verenpainetaudin, tuki- ja liikuntaelinvaivojen, päihdeongelmien sekä masennuksen hoidossa. Kaikissa näissä hoito tehoaa hyvin. Maailman terveyssäätiö WHO on luetellut yli 400 sairautta, joiden hoitoon akupunktio soveltuu. Löydät lisätietoa aiheesta mm. WHO:n uutispalvelu Duodecimistä, Bjm 2001; 323: 467-468.

Miten sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälän vast´ikään käynnistämässä masennuksen hoitoprojektissa voitaisiin hyödyntää kiinalaisen lääketieteen tarjoamaa osaamista? Kiinalainen akupunktio on erinomainen ennaltaehkäisevä ja sairauksia hoitava hoitomuoto. Se ei kuormita potilasta kemiallisilla valmisteilla, ei aiheuta lääkkeiden kaltaisia sivuvaikutuksia, vaan tarjoaa länsimaisen lääketieteen oheen myrkyttömän ja kansanterveydellisesti vieläpä edullisen hoitomenetelmän. Tieteellisiä tutkimustuloksia akupunktiolla tapahtuvasta masennuksen hoidosta on runsain määrin. Ratkaisuksi kiinalainen akupunktio tarjoaa pääasiassa Maksa- ja Sydän-Qin kulun tasapainotusta. Lyhyt englanninkielinen lisäinfo aiheesta täällä.

Tromsön yliopistossa tehdään uraauurtavaa työtä täydentävien hoitomuotojen nostamiseksi virallisen lääketieteen rinnalle. Norjan valtio tuki täydentävien hoitomuotojen tutkimusta 7,7 miljoonalla Norjan kruunulla(yli 1 milj. euroilla) vuonna 2004.

Virallisen terveydenhuollon on syytä kätellä kiinalaista lääketiedettä Suomessakin ja yhteistyö näiden välillä on käynnistettävä muualla Euroopassa vallitsevan käytännön mukaisesti. Suomessa kiinalaiseen lääketieteeseen kouluttautuneita terapeutteja on useita satoja. Heitä voidaan käyttää resurssina. Näin vapautuu myös perinteisen koululääketieteen kapasiteettia alueille, joilla siitä on potilaalle eniten todellista hyötyä.

Liisa Hyssälän käynnistämä masennuksen hoitoa koskeva toimenpideohjalma julkaistiin Valtioneuvoston sivuilla 26.10.08 Myös media on huomioinut viime aikoina toistuvasti työikäisten runsaan mielialalääkkeiden käytön, lue lisää esim. täältä.

Helsingin yliopistollisessa keskussairaalassa hoidetaan masennusta nykyään myös aivokirurgialla: www.mediuutiset.fi

Menetelmä herättää monenlaisia ajatuksia, eikä pelkästään siksi, että hoidon tehoa ja haittoja masennuspotilailla on tutkittu toistaiseksi vähän.

Tämän logiikan mukaan ihminen on edelleen mekaaninen konehuone.


 
"Ihmeitä ei tapahdu ristiriidassa luonnon kanssa, vain ristiriidassa sen kanssa, mitä me luonnosta tiedämme."
- Augustinus -

 
 
Ajanvaraus:
naturaid@jippii.fi

p. 044 576 0890
www.naturaid.net
Espoo, Helsinki, Kirkkonummi
-

257332 | Copyright © 2024 Naturaid | Tekninen toteutus Webbinen.net